آشنایی با رنگ های ساختمانی
رنگها جز مصالحی از ساختمان می باشند جلوه ویژه ای به محیط ساختمان میبخشند و اثر مستقیمی بر روی دکوراسیون داخلی خانه دارند. رنگها انواع متعددی دارند که هر کدام عملکردها و ویژگی های خاص خود را دارا می باشند. در این مقاله با سایت زیگموند همراه شوید تا شما را با موضوع معرفی رنگ های ساختمانی و عملکرد آن ها در نقاشی ساختمان نیز آشنا کنیم.
استفاده از رنگهای متفاوت در محیط خانه میتواند احساسات شما را برانگیخته کند و یک محیط گرم و آرامش بخش برای اعضای خانواده درست کند. از این جهت عده زیادی از افراد مایل می باشند که از بهترین انواع رنگ جهت رنگآمیزی دیوارهای داخلی خانه خود استفاده کنند.
رنگ پلاستیک
این رنگ جزو قدیمی ترین مدل های رنگ های ساختمانی می باشد. رنگ آمیزی با این رنگ بسیار ساده می باشد و خودتان هم میتوانید عمل رنگ کردن را نیز انجام دهید.
تنها اگر تصمیم به انجام این امر گرفته اید، توجه داشته باشید که رنگ را بسیار غلیظ و یا رقیق نسازید. چرا که اگر رنگ شما رقیق باشد بایستی چند مرتبه بر سطح دیوار بزنید.
اگر هم رنگ شما غلیظ باشد، رنگ به صورت مناسب بر روی سطح پخش نمی شود و شما در رنگ آمیزی نیز به مشکل بر خواهید خورد.
مزیت های استفاده از رنگ پلاستیک
- رنگ پلاستیک بو زیادی را ندارد و بسیار زود خشک می گردد.
- هزینه خریداری رنگ پلاستیک بسیار مناسب است.
- رنگ پلاستیک، پایه آب می باشد و جهت حل کردن احتیاجی به حلالهای نفتی ندارد.
- به علت مات بودن نوع رنگ، ایرادهای دیوار را به خوبی میپوشاند.
- رنگ آمیزی با این رنگ، ساده و بدون دردسر است و سرعت بالایی هم دارد.
- احتیاجی به چند مرتبه رنگ زدن نمی باشد، زیرا پوشش دهی رنگ های پلاستیک بسیار بالاست.
استفاده از رنگ روغن
رنگ های روغنی به سه بخش: مات، براق و نیمه مات تقسیم می شوند که هر یک کاربردهای مخصوصی را دارا می باشند.
این رنگ های روغنی استحکام، ماندگاری و پوشش دهی بالایی دارند و به همین جهت گزینه مناسبی برای کلیه سطوح از جمله در و پنجره ها می باشند. همچنین رنگ های روغت نیز به سادگی قابل شستشو هستند.
رنگ روغن بر روی دیوارها به علت براق بودن خود، نور را منعکس می کنند و موجب روشن تر دیده شدن بیشتر محیط می شوند! اما رنگ های روغنی مات نور را منعکس نمی کنند، و در عوض بسیار ساده و به صورت مطلوبی بر روی سطح دیوار قرار می گیرند. رنگ های روغنی نیمه مات و مات به دلیل مات بودن این نوع رنگ ، ایرادات گچ کاری بر روی دیوار به صورت مناسبی پوشانده می شوند. همچنین رنگ های نیمه براق بسیار ملایم و زیبا می باشند که بسیار ساده هم تمیز شده و می توانند یک گزینه مناسب جهت رنگ آمیزی آشپزخانه باشند.
مزایای رنگ روغنی
- برخورداری از قابلیت شست و شوی آسان
- پوشش دهی بالا
- مناسب برای رنگ آمیزی چوب و فلز
رنگ های نانو
هر نوع از رنگهای ساختمانی از ایراداتی مثل: صدمه پذیری در مقابل حرارت، ضربه، خراش و.. برخوردار هستند.
با وارد شدن تکنولوژی نانو به صنعت رنگ، این امر موجب ایجاد ویژگیهایی مثل: ضدآب بودن، ضد باکتری بودن، ترمیمشوندگی و… در رنگ ساختمانی میشوند و کیفیت رنگ را افزایش میدهند.
مزیت های رنگ های نانو
- مقاومت بسیار بالای این رنگ در برابر سرما و گرما در نمای خارجی ساختمان
- قابل استفاده برای تمامی سطوح
- مقاومت بالا در برابر قارچ و باکتری
- قابلیت شست و شوی آسان
- قابلیت استفاده از این رنگ به صورت بی رنگ (شفاف) متناسب با جنس سطوح
- برخورداری از ضد اشعه UV خورشید
- طول عمر بسیار زیاد
رنگ های اکریلیک
یکی دیگر از رنگها که در رنگآمیزی ساختمان از آن استفاده میشود رنگ اکریلیک است. این مدل رنگ اغلب جهت طراحی نقش و نگار بر روی سطوح کاربردی می باشند.
رنگ اکریلیک قدرت پوشانندگی مطلوبی داشته و همانند رنگ روغنی در سه نوع مات، نیمه مات و براق در دسترس است. رنگ اکریلیک بر روی تمامی سطوح قابل استفاده می باشد و از تنوع رنگی بسیاری هم برخوردار می باشد.
مزایای رنگ اکریلیک
- خشک شدن سریع رنگ
- قابلیت شست و شوی آسان
- برخورداری از قیمت مناسب خرید
- پوشش دهی بالا
- قابل اجرا در تمایمی سطوح
- مناسب برای طراحی
- برخورداری از یک مدل رنگ برجسته
رنگ های مولتی کالر
رنگ مولتیکالر ترکیبی از چند رنگ متفاوت با طرحهای مختلف است و بعد از رنگ آمیزی به شکل رگههایی از رنگهای متعدد دیده میشود.
این نوع رنگ برای کلیه سطح ها قابل قابل استفاده است و همچنین انتخاب مناسبی برای محیط های پررفتوآمد به دلیل اینکه ذرات معلق و دودهها را به خود جذب نمیکند نیز می باشد.
همچنین رنگ مولتیکالر قابل ترمیم دوباره است. از دوام بسیاری برخوردار می باشد و رطوبت را به خود جذب نمیکند. هزینه خرید این نوع رنگ در مقایسه با رنگهای دیگر نسبتا بالاتر است و استفاده از آن با وسایل ویژه ای انجام میشود. همچنین رنگ مولتی کالر قابل شستشو نیست.
مزایای رنگ مولتی کالر
- برخورداری از تنوع طرح و رنگ بسیار
- از بوی کمی برخوردار است
- عدم احتیاج به حلال
- مقاومت بالا در زمان شستشو
- عدم جذب گرد و خاک و آلودگی
- مناسب برای مکان هایی همچون پارکینگ و راه پله و نمای بیرونی ساختمان
- سرعت بالای خشک شدن رنگ
- پوشاننده بالا
- قابل اجرا بر روی تمامی سطوح
- حساس نبودن به نور خورشید
رنگ ضدحریق
رنگ ضدحریق یا رنگ نسوز هم یک مدل از رنگ می باشد که آتش نمیگیرد. هنگامی که شعله آتش به این نوع از رنگ تماس پیدا کند،رنگ حجیم شده و کف میکند و در نهایت یک پوشش محافظتی و بدون درز در مقابل رسیدن آتش به قسمت های زیرین به وجود میآورد.
رنگ کنیتکس
رنگ کنیتکس یا چرمنما یک نوع دیگر از رنگ می باشد که موجب تشکیل پوششی برجسته بر روی سطوح میشود. پوششدهی و ماندگاری این نوع رنگ بسیار زیاد بوده و در هر شرایط آبوهوایی از مقاومت بسیاری برخوردار است. این نوع رنگ از مواد پرلیت، پنبه نسوز، مواد رنگی و رزین ساخته شده است و به سه نوع؛ روغنی، پلاستیک و اکرولیک تقسیم میشوند.
سخن پایانی
ما همواره در این مقاله به معرفی رنگ های ساختمانی موجود در بازار ها پرداختیم که شما همراهان گرامی با کلیه معایب و مزایای ذکر شده در این مقاله در مورد رنگ ها بیشتر آشنا شده و همچنین بهتر و راحت تر جهت خرید رنگ موردنیاز خود تصمیم گیری کنید.
سوالات متدوال معرفی رنگ های ساختمانی
- انواع رنگ های ساختمانی چیست؟
رنگ پلاستیک، رنگ روغن، رنگ نانو، رنگ اکریلیک، رنگ مولتی کالر، رنگ کنیتکس، رنگ ضدحریق - کدام یک از انواع رنگ ها مناسب طراحی نقوش سطح می باشد؟
رنگ اکریلیک اغلب جهت طراحی نقش و نگار بر روی سطوح کاربردی می باشند. - کدام یک از رنگ ها در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم است؟
رنگ ضدحریق یا رنگ نسوز هم یک مدل از رنگ می باشد که آتش نمیگیرد.
بدون دیدگاه